Karam Kriya for Kundalini yoga teacher's

Deze nieuwe training is open voor iedereen maar richt zich in het bijzonder op Kundalini yogaleraren die zich meer willen verdiepen in en hun kennis willen uitbreiden over onderwerpen die in de Kundalini Yoga Teacher Training aan bod komen. Ieder weekend bestaat uit een thema, groepsactiviteiten, meditatieve conversaties en specifieke kriya’s en meditaties. Het persoonlijke proces en het deel uit maken van sanghat speelt daarbij een belangrijke rol. Naast de ervaring en een kans tot persoonlijke ontwikkeling, is de behandelde materie direct toe te passen in je yogalessen.

De training bestaat uit 5 weekenden in Volendam en 1 (optionele) midweek met Shiv Charan Singh in Portugal. De prijs voor 5 weekenden bedraagt: 787,50. Een los weekend kost 175 euro. De weekenden in Volendam worden gegeven door Sada Sat Simran Kaur (Nederland) en Suhab Kaur (Londen). De optionele resedentie door Shiv Charan Singh

 

 

 

Over Karam Kriya

Karam Kriya is ontwikkeld door Shiv Charan Singh en is gebaseerd op de teachings van Kundalini yoga. Het maakt gebruikt van de universele principes van de cijfers, de Mul Mantra, de 10 Sikh Guru’s en de 10 Sprirituele Lichamen. Karam Kriya is als een roadmap. Het geeft houvast en richting en kan een glasheldere blik werpen op de soms moeilijk te begrijpen yogische leer. Naast dat het je helpt inzicht te krijgen in jezelf, is het heel concreet toe te passen in het dagelijks leven zoals bijvoorbeeld in communicatie, de werksfeer en relaties. De universele principes zijn de bouwsteen van alles! Zij ondersteunen de intuïtie maar kunnen ook gebruikt worden om een diagnose te stellen in een consultatie. De cijfers van de geboortedatum geven bijvoorbeeld inzicht in patronen in onszelf en anderen.

"The numerology system is so you can know a person in a couple of minutes" - Yogi Bhajan

 

 

Data & weekend thema's

 

  • WE 1:  - The mind (nr 7) en “right understanding”. Een introductie in KK en de relatie tussen KK en KY.
  • WE 2:  - Het fysieke lichaam (nr 5), het zenuwstelsel. De stem (van de leraar) als instrument. De taal van de cijfers.
  • WE 3:  -  De ziel (nr 1) KK en KY in relatie met het Hogere zelf. Het karmisch en dharmisch pad van de ziel. Het negatieve denken (nr 2) en het juiste gebruik van nee. Hoe benader je verslaving, seksualiteit. Hoe te gaan van commotie naar devotie. Het positieve denken (nr 3) Kriya’s en de vorm van KY. KK en KY als gereedschap om je geschiedenis te herschrijven, karmische patronen op te lossen. Wegen vinden om nieuwe gewoonten en denkpatronen te ontwikkelen. De neutral mind (nr 4) Bewust kiezen. Het openen van het hart. Seva en gebed. Innerlijke schoonheid.
  • WE 4: - De spirituele krijger (nr 6) Het ontwikkelen van de intuitie, pre-sence en response-ability. Verbinding leggen met onzichtbare dimensies in jezelf en de wereld door KK en KY. Compassie (nr 8) Re-balance en het juiste gebruik van energie en power. KK en KY als gereedschap voor mentale en fysieke reiniging, heling en toegang tot prana. Het mysterie (nr 9) en de subtiliteit van de teachings. KK, Ky en de connectie tot het subtiele lichaam en de Hogere intelligentie. Het ontwikkelen van geduld, uithoudingsvermogen en tolerantie. Having a reference of reverence.
  • WE 5:  - Het ontwikkelen van het stralende lichaam (10) en moed door KK en KY. Het belang van luisteren in relatie tot de teachings. God and me, me and God are one (11).
  • Residential (optioneel) met Shiv Charan Singh in de ashram Quinta do Rajo Portugal.  

 

Over Shiv Charan Singh

Shiv Charan Singh is de oprichter van de Karam Kriya School en een diepgaand Spiritueel leraar. Hij onderwijst Karam Kriya en Kundalini Yoga Level 1, 2 en 3 over de hele wereld. Hij is bekend om zijn authenticiteit, devotie en het creeeren van een hechte en inspirerende sanghat (gemeenschap). Samen met zijn vrouw Satya Kaur heeft hij een centrum in Portugal www.quinta-do-rajo.pt. Zijn workshop schema vind je hier: www.karamkriya.com.pt

“When you are clear there can be no shame or guilt. In the light of consciousness these are known to be false. So don't try to fight the shame or run from the guilt. Rather cultivate honest and conscious clarity. The shame will dissappear and guilt will run from you.”