Start 24 september 2022 Volendam (inclusief residential in Engen)

Level 1 lerarenopleiding van de Karam Kriya school KRI gecertificeerd

 

De Kundalini yoga lerarenopleiding is geschikt voor wie een gecertificeerd Kundalini yogaleraar wil worden, maar ook voor wie de persoonlijke ervaring met Kundalini yoga wil verdiepen.

De opleiding begeleidt je in het ontwikkelen van een yogische levensstijl en biedt een kans tot een transformerende ervaring. De theorie en de opgedane ervaringen, dragen bij aan de ontwikkeling van de vaardigheden, het zelfvertrouwen en het bewustzijn die nodig zijn om Kundalini yoga professioneel te onderwijzen.

Ashram ervaring

Onderdeel van de opleiding is een residential met lead trainer Hari Krishan Singh in Duitsland.Zes dagen lang wordt in een inspirerende omgeving gewerkt aan de mentale, emotionele, fysieke en spirituele ontwikkeling. Het is een unieke kans om samen met Kundalini Yoga studenten uit heel Europa te ervaren wat het is om te leven in een spirituele gemeenschap. De yogische principes worden onder andere toegepast door het doen van sadhana, seva en het eten van vegetarische maaltijden. Er worden lezingen gehouden, gediscussieerd, video's getoond en natuurlijk veel aan yoga en meditatie gedaan. Partners zijn van harte welkom om deel te nemen aan de residential. 

De docenten

Hari Krishan Singh

Hari Krishan Singh is Nederlander, wonend in Duitsland en mede-oprichter van de internationale Kundalini Yoga en Karam Kriyaschool Cherdi Kala. Hij reist en onderwijst in Europa, Australië en Azië als Lead Level 1 & 2 Teacher Trainer en is Karam Kriya Consultant en Trainer. Hij heeft wereldwijd vele trainingen opgezet in samenwerking met de Karam Kriya School van Shiv Charan Singh. Met diepgaand inzicht in de leer van Kundalini Yoga en Karam Kriya en een overvloedig gevoel voor humor laat Hari Krishan’s aanwezigheid mensen natuurlijkerwijs op hun gemak voelen. Zijn lessen faciliteren een diepgaand proces van zelfontwikkeling. Hij woont met zijn familie in ZuidDuitsland in Yogahouse Prasaad, hun retreat centrum nabij het Bodenmeer.
 
Sada Sat Simran Kaur

Sada Sat Simran Kaur werd voor het eerst aangetrokken tot Yoga en Meditatie op de leeftijd van 18 en heeft zich sindsdien verdiept in de spirituele beoefening en filosofie van Yoga. Naast docent Levensbeschouwing is zij Karam Kriya docent/ consulent en geeft zij Sat Nam Rasayan Healings. 

Hari Karam Kaur

Na een workshop kundalini yoga op haar werk in 2008, begon de spirituele inspirerende reis in de kundalini yoga wereld. Naast haar werkzaamheden in de luchtvaart, is ze oprichtster van kundalini yoga school Resilence en betrokken bij organisatie van verschillende yoga evenementen. 

Bachitar Kaur

MA. Sociologie. Ze is mede-oprichtster van de Internationale Kundalini Yoga en Karam Kriya school Cherdi Kala en yogahuis Prasaad in zuid-Duitsland. Ze is beoefenaar van yoga sinds 2001. Ze geeft Kundalini Yoga les sinds 2004, en geeft ook Karam Kriya les en consulten. Ze is mede-oprichter en trainer van de Divine Woman-Divine Mother training en Systemische Coach. 

 

 

Onderwerpen die aan bod komen

Module  1 - DEFINITIE VAN YOGA / YOGI. OORSPRONG EN FUNDAMENTEN VAN YOGA

Geschiedenis van yoga. Baba Sri Chand , Guru Ram Das, Shakti/ Bhakti. Soorten yoga, traditionele en moderne vormen. De Golden Chain. Adi mantra. De basis structuur van een les. Code of ethics. Code of Professional Standards voor Kundalini Yoga leraren De 16 facetten van een leraar.  Teachers  Oath.  De 7 stappen naar geluk.

Module  2 - GELUID MANTRA

Shabad Guru, de quantum technologie van het geluid.  De veranderingen en uitdagingen van het Waterman tijdperk. MANTRA: De betekenis , effecten en hoe ze te chanten. SADHANA: Je dagelijkse spirituele discipline.

Module  3 - WESTERSE EN YOGISCHE ANATOMIE

Verschillende systemen van het lichaam en de specifieke organen. Lifestyle en dieet. Yogische anatomie; Gunas, Tattvas, Chakra’s, Nadis, Vayus, Prana en Apana.  Het pad van Kundalini en de 3 locks/ bhandas.

Module  4 –  YOGISCHE LEVENSSTIJL, PRANAYAMA

Lichaam – adem – hersenen - bewustzijn. Wat, hoe, waarom van de ademhaling. Kenmerken, belang, variaties en effecten. Yogische levensstijl: Richtlijnen, wijsheid en tips voor alle aspecten vh leven. Watertherapie (Ishnaan), dieet, dagindeling, slaap. Verslaving en hoe yoga kan helpen. Waarschuwingen en valkuilen. Macht/geld/sex.

Module 5 - KUNDALINI YOGA, DE TECHNOLOGIE VOOR HET WATERMAN TIJDPERK. ASANA.

Kriyas en asanas (hoeken, driehoeken en ritme) De effecten, voordelen en aandachtspunten. Ademhaling. Nabhi. Ida ,Pingala en Sushmana.

Module  6 -  MIND & MEDITATIE

De technieken, verschillende soorten, stadia, tijden, voordelen. De 3 minds: negatief, positief en neutraal. Manieren om je mind te trainen.

Module  7 - HUMANOLOGIE

De ziel die geboren wordt. The possible human. “We are Spirits here on earth having a human Experience”. De reis van de ziel. Karma, Dharma, Reïncarnatie, verlichting en bevrijding. Geboorte. 120 dagen. De kracht van de moeder. Polarisatie. Man/Vrouw. Het huwelijk. Venus Kriyas en tips voor communicatie. Poke /provoke/confront/to elevate.

Module 8 - ROLLEN EN VERANTWOORDELIJKHEID VAN EEN LERAAR

Binnen en buiten de klas. Structuur van een les. Voorbereiding voor, tijdens en na een les. Het creëren en onderhouden van sfeer en omgeving. Uitdagende vragen en situaties. Relatie met  studenten. Hoe om te gaan met de tijd, ruimte en omgeving.  Relatie KY en Sikh Dharma.  Lesgeven op verschillende locaties, aan verschillende niveaus en groepen. De identiteit van een leraar. De twee wetten voor een Kundalini Yoga leraar. Valkuilen van een leraar.

Module  9 - YOGISCHE FILOSOFIE - SUTRA’S VAN PATANJALI - DOOD

Wat gebeurt er als we sterven? De stadia voor tijdens en na het sterven. Jiwan Mukta, death/ liberated while alive.

Module 10 - DE 10 SPIRITUELE LICHAMEN - ONTSPANNING - SIKH DHARMA

10 cijfers - 10 Guru’s - Karam Kriya - Sikh Dharma - 10 sleutels tot succes - Voorbereiding op het examen.

 

 

Opleidingsdata 2022/23

Module 1                     24/25 September 2022

Module 2                     22/23 Oktober 2022

Module 3                     19/20 November 2022

Module 4                     10/11 December 2022

Module 5                     14/15 January 2023

Module 6                     11/12 February 2023

Module 7                     11/12 March 2023

Module 8                     15/16 April 2023

Module 9&10               23-28 June 2023 Residential (arrival 22, departure 29)

EXAM                          September 2023

INSCHRIJFFORMULIER - Level 1 opleiding - Kundalini yoga instructeur

https://forms.gle/CVeUwMi5qDmEPpQv8