"Geluk is je geboorterecht"

Alle geluk is binnenin ons te vinden. Het is je natuurlijke staat van Zijn. Wanneer je je dat realiseert en herinnert mag je van geluk spreken. Iedereen kan zich dit realiseren. Het is immers jouw ware identiteit.

Tijdens ons leven ontwikkelen we (denk) patronen die ons geluk in de weg kunnen staan en ons ervan weerhouden deze natuurlijke staat van zijn te ervaren. Buien, gevoelens, emoties, pijn en plezier worden beïnvloed door het denken maar ook bijvoorbeeld door onze hormoonhuishouding. Soms hebben we er controle over maar vaak ook niet.

Dit betekent niet dat je aan je buien en emoties bent overgeleverd. Je hebt je eigen patronen en gewoonten gecreëerd en bent ook in staat deze te veranderen. Door middel van Kundalini yoga kriya’s (set oefeningen) en meditaties doorbreek je oude (denk) patronen en ben je in staat deze om te zetten in patronen die bijdragen aan een spiritueel bewust en gelukkig leven. Kundalini yoga werkt ook onmiddellijk in op zowel het zenuwstelsel als het klierensysteem, waardoor je het effect van de oefeningen meteen kan ervaren in de vorm van toegenomen ontspanning, vitaliteit en alertheid. Kundalini yoga wordt door velen ervaren als de meest krachtige vorm van yoga. 

Een aantal voorbeelden van meditaties zijn: mediatie tegen stress en om je op te laden, tegen depressie, om woede te overwinnen, tegen angst, om storende gedachten te doen laten verdwijnen, meditaties voor emotionele balans, innerlijke rust en geluk!

Zelfs te midden van uitdagingen en stress is het mogelijk je te verbinden met jouw originele staat van Zijn omdat het altijd binnenin jou aanwezig is.

Geluk is je geboorterecht maar je moet het zelf claimen!

 

SMILING BOEDDHA MEDITATIE

 

 

Onderstaande meditatie opent het hartcentrum en draagt bij aan het gevoel van innerlijke vrede en geluk. Er wordt over gezegd dat grote spirituele leiders zoals Boeddha hem hebben beoefend.

Houding: De handhouding heb je vast al eens op een afbeelding gezien. Het staat symbool voor zegening en voorspoed. De meditatie gaat als volgt: Zit in kleermakerszit. Buig de pink en ringvinger en leg je duim op de nagels. De middel- en wijsvinger houd je tegen elkaar en wijzen als twee antennes omhoog. Buig de ellebogen en houd de bovenarmen ontspannen tegen de zijkant van het lichaam. Sluit je ogen en concentreer je op het derde oogpunt.

Ademhaling: Adem langzaam en diep en visualiseer dat de klank SA-TA-NA-MA door het voorhoofd naar buiten komt.

Tijd: Doe deze meditatie 11 minuten.

Eindig: door 3 keer diep in en uit te ademen en de vuisten meerdere keren te openen en sluiten.

Relax

Recente artikelen

Strength of female sisterhood

According to Yogi Bhajan, a ...

Community is the remedy

In social media wordt nogal ...